Tweedehandsmarkt voor kledij "Eco Tex Tielt"

  • 26 augustus 2021

Beste leerlingen en ouders,
Zoals jullie misschien al vernomen hebben, organiseert vzw WOP! in samenwerking met de Tieltse Mondiale Raad op zaterdag 11 september een heuse tweedehandsmarkt voor kledij: “EcoTexTielt”. De focus voor deze markt ligt op sporttenues en outfits van (jeugd)verenigingen of scholen. Heel wat Tieltse sport- en jeugdverenigingen maar ook verschillende Tieltse scholen zetten mee hun schouders onder dit initiatief, waaronder ook Campus De Reynaert. Je zal er ook standjes terugvinden van andere initiatieven en winkels die inzetten op verantwoorde kledij (onder meer Awash, Petit Fours, Second Life Roeselare en Karoesel zijn van de partij).

Hoe gaat het in z’n werk? Vanaf 1 september worden er inzamel momenten georganiseerd in Bokaal (de verpakkingsvrije winkel in de Bruggestraat 19) maar ook bij ons op school kan je kledij binnenbrengen. Je doet dat in een gesloten zak met daarin een briefje met je naam, mailadres en tel nr, aantal stukken kledij en de gewenste vraagprijs per kledingstuk. Invulbriefjes hiervoor zijn terug te vinden bij onze doos. Let op: er wordt gewerkt met veelvouden van 4 euro waarbij telkens 3/4 teruggaat naar de eigenaar gaat en 1/4 voor de organisatoren is. Achteraf wordt je geïnformeerd over wat wel of niet verkocht is.

Vanzelfsprekend ben je vooral ook van harte welkom op de markt zelf! Die gaat door in de Sporthal in Tielt, van 9u tot 17u. Meer uitleg op de flyer in bijlage en op de website https://wopplanet.com/duurzame-kledij/.