Samenwerkings-verband met de organisatie Babyballers - Elke zaterdag in onze sporthal

  • 9 september 2021

BabyBallers’ wil peuters en kleuters prikkelen om te spelen met de bal

06/09/2021 om 14:16doorTjorven Messiaen

Kinderen vanaf anderhalf jaar leren balvaardigheid aan.

TIELT - 

Sinds afgelopen weekend is ‘BabyBallers’ neergestreken in Tielt. ‘BabyBallers’ is een concept waarbij kleuters en peuters vanaf 1,5 jaar tijdens een sportles geprikkeld worden om te spelen met de bal.

BabyBallers komt overwaaien uit het Verenigd Koninkrijk. De vzw Sportkids biedt die formule nu ook aan op tal van plaatsen in Vlaanderen, waaronder dus Tielt. “Het is een wekelijks terugkerend pleziermoment met de bal als rode draad”, klinkt het bij Sportkids. “Elke les duurt veertig minuten en wordt gegeven door een ervaren trainer. Het is dus niet de bedoeling dat de ouder zijn kind afzet en dan snel boodschappen gaat doen. Integendeel: ouders, grootouders, broers en zussen kunnen gewoon meespelen.”

Luc Devroe, voormalig voetballer en ex-sportief directeur van onder andere Anderlecht en Club Brugge, stond mee aan de wieg van BabyBallers in Vlaanderen. “Het gaat vooral om actief bezig zijn met je kind of kleinkind”, aldus Devroe. “Het is niet de bedoeling om meteen topvoetballers te spotten, maar het geeft kinderen wel de kans om te ontdekken of balsport hen ligt.”

BabyBallers organiseert voortaan elke zaterdag lessen in Campus De Reynaert (behalve tijdens de schoolvakanties). BabyBallers is opgedeeld in 3 leeftijdsgroepen, van 16 maanden tot 2,5 jaar, van 2,5 jaar tot 3,5 jaar en van 3,5 jaar tot 5 jaar. Meer info en inschrijven via www.babyballers.be