GWP - Geïntegreerde Werk Periode

Elke GWP heeft als opdracht de (vakoverschrijdende/vakgebonden) eindtermen die de overheid de scholen oplegt, te realiseren.

GWP 1ste graad

De GWP van de eerstejaars bestaat uit vijf dagen vol afwisseling. We vertrekken naar Normandië. We verkennen de regio en gidsen onszelf langs de belangrijkste bezienswaardigheden. We dompelen ons onder in de geschiedenis. We laten onze creativiteit de vrije loop en spotten er prachtige locaties. Afsluiten doen we op een sportieve manier. Kortom, een onvergetelijke trip!

GWP 2de graad
Normandië

De GWP van de tweede graad bestaat uit 5 dagen vol afwisseling in Normandië in het noordwesten van Frankrijk.
Onderweg maken we een tussenstop en wanen we ons even Jeanne D'Arc in de straten van Rouen. We verkennen de regio en gidsen onszelf langs de belangrijkste bezienswaardigheden. We dompelen ons onder in de geschiedenis. We laten onze creativiteit de vrije loop en spotten er prachtige locaties. Afsluiten doen we op een sportieve manier. Kortom, een onvergetelijke trip!

GWP 3de graad
Berlijn

De GWP van de derde graad speelt zich af in Berlijn. Ze vertrekken met de trein richting Berlijn waar ze in het hipste hostel van de stad overnachten. Ze verkennen het centrum van de stad en gidsen zichzelf langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Ze dompelen zich onder in de geschiedenis van de twintigste eeuw met onder andere een bezoek aan de BernauerstraBe (Berlijnste muur), Sachsenhausen (concentratiekamp) en het Stasimuseum (DDR). Ze fietsen door het alternatieve Berlijn en spotten er prachtige graffitikunst. Afsluiten doen ze in het nabijgelegen, groene Potsdam. Kortom, een onvergetelijke trip!

GWP 3de graad BSO
Barcelona

Dit schooljaar organiseert 7 BSO de GWP (geïntegreerde werkperiode) van de 3de graad BSO. De keuze is gevallen op de regio Catalonië en meer bepaald op Barcelona. Vanuit Zaventem-luchthaven nemen we de heenvlucht en keren we terug vanuit Barcelona El Prat. We verblijven in het 4-sterren hotel Htop Calella Palace te Calella. We logeren er in 4-persoonskamers op basis van een All Inclusive-formule.
Om de kostprijs ietwat te kunnen drukken, werd een koekenverkoop georganiseerd. Sommige leerlingen konden hierdoor zelfs honderden euro's uitsparen.

In samenspraak met de begeleiders werd een weekprogramma uitgestippeld, waar o.a. volgende bezienswaardigheden werden opgenomen voor de daguitstappen naar Barcelona: de Ramblas, Colon van Christoffel Columbus, een haven -en zeerondvaart, Port Vell, het maritiem museum, het Aquarium, Maremagnum, Plaça Reial, de openlucht groenten -, fruit-, vlees -en vismarkt 'La Boqueria', Poble Espanyol, de Montjuïc, Parc Guell, la Sagrada Familia, Camp Nou, Casa Mila, Parc de la Cuitadella, Plaça de'Espanya, ...

Daarnaast brengen we tijdens die week ook nog een bezoek aan de botanische tuin van Blanes en flaneren we langsheen de plaatselijke markten van Santa Suzanna en Calella.

De laatste (vrije) dag kunnen geïnteresseerden kiezen voor een bezoek aan de cava-kelders van Freixenet en ook  genieten van de 'Paella-experience', waar geleerd wordt om zelf je sangria en paella te maken.
We hopen dat de leerlingen opnieuw een unieke ervaring hebben kunnen opdoen. Voor sommigen is het zelfs de eerste reis naar het buitenland.