Uitstap MMOP-park en haven Zeebrugge

Op 17 september gingen de leerlingen van Salto Humano op uitstap. 

Het eerste jaar zette de theorie om in de praktijk in het mobiliteitspark te Ingelmunster. Daar konden ze een volledig parcours afleggen met de fiets. Daarna leerden ze ook hoe ze op een gepaste en veilige manier een busevacuatie uitvoeren.
In de namiddag was er een heus verkeersspel doorheen de hele school, waarbij de leerlingen in verschillende lokalen opdrachtjes kregen. Daarbij konden de leerkrachten ook rekenen op de hulp van enkele zesdejaars.


De tweedejaars gingen op uitstap naar de haven van Zeebrugge en dat was echt een ware ontdekkingstocht. Er stond heel wat leuks en boeiends op het programma.
In de voormiddag konden de leerlingen genieten van een boottocht. Daarbij werden de leerlingen ondergedompeld in de sfeer van het harde leven op zee en in de haven. 
Zo zagen ze de ankerplaats van vrachtgiganten, ferries, cruiseschepen, vissersboten, sleepboten, luxejachten, … én dit in volle actie. 
In de namiddag ontdekten ze in Seafront de geschiedenis van de haven, van het prille begin tot de drukke wereldhaven die Zeebrugge vandaag is!

Genieten jullie even mee van deze leerrijke dag?